Thai Vízum
Információs oldal Thaiföldről és thaiföldi tartózkodásról

Turista vízum

Akinek 1 hónapnál több tartózkodásra van szüksége mint túrista Thaiföldön, annak érdemes igénybe vennie a thaiföldi turista vízumot.

Lehet kérvényezni egyszeri belépéses vízumot illetve többszöri belépéses vízumot is (METV vízum). Az egy belépéses minden belépés esetén 60 + 30 napos tartózkodást biztosít, összesen 90 napot.
Minden 60. napnál a Bevándorlási Hivatalban meg kell hosszabbítani a vízumut 30 nappal. Ennek díja 1900 Baht/alkalom.
Minden esetben oda-vissza repülőjeggyel kell rendelkeznie az illetőnek, és ezt a túrista vízumnál be kell mutatnia, hogy bizonyítsa hogy elhagyja az országot.
A túrista vízumot Magyarországon és más országok Thaiföldi Nagykövetségén is lehet kérvényezni.  A thaiföldi turista vízum nem jogosit munkavállalásra!
A törvény szerint tartózkodási engedély hiányában külföldi állampolgárok 180 napon belül legfeljebb 90 napot tölthetnek az országban!
 
2015 november 3-tól nincs 2-3 belépéses turista vízum. Átvette a helyét a METV többszöri belépéses turista vízum. 3 havonta el kell hagyni az országot, elég kilépni az országból, nem kell nagykövetségre elmenni a vízumért. Akár 8-9 hónapot is lehet vele tartózkodni Thaiföldön. Viszont sokkal több követelménye van mint az egyszeri turista vízumnak. Csak Magyarországról igényelhető a vízum magyar állampolgároknak. Más országban csak az egyszeri turista vízum igényelhető.
 
A turista vízum díjai a Thaiföldi Királyság Budapesti Nagykövetségén:
Egyszeri belépéses thai túrista vízum: 35 euró
METV többszöri bélépéses vízum: 150 euró 
 
A díjakat az MKB bank pénztárában kell befizetni a Követség bankszámlájára :
 
Számlatulajdonos :  Thaiföldi Királyság Nagykövetsége
Számlaszám :         10300002-50112201-48820017
 
Fontos! A díjak befizetése előtt mindenképp egyeztessen a Thaiföldi Nagykövetséggel emailben, telefonon vagy személyesen!
 
A díjat készpénzben a fenti számlára kell beizetni. Minden esetben a fizetéssel kapcsolatos banki díjak a vízumkérelmezőt terhelik.
Kérik, hogy a banki befizetési bizonylatot, vigye magával a Thai Királyság Budapesti Nagykövetségre, amikor a vízumigénylését leadja ( előbb fizetés, utána vízumbeadás ) A vízumdíjat kedvezőtlen elbírálás esetén nem térítik vissza.
 
A kérelemhez szükség van a következőkre:
- 1 kitöltött vízumkérvényhez szükséges igénylőlapra
- 2 db szines fényképre,  aminek a mérete 3,5 cm X 4,5 cm
- oda-vissza útra szóló repülőjegyre
- 6 hónapig érvényes útlevélre amit a beutazástól kell számítani
 
Igénylőlap letöltése ITT!
 
A METV többszöri belépéses vízumhoz a következő dolgok szükségesek:
- 1 kitöltött vízumkérvényhez szükséges igénylőlapra
- 2 db szines fényképre,  aminek a mérete 3,5 cm X 4,5 cm
repülőjegy
- 6 hónapig érvényes útlevélre amit a beutazástól kell számítani
- Thaiföldi tartózkodási címre
- igazolás a munkáltatótól
- magyar lakcímkártya
- banki igazolás, hogy rendelkezik az illető 5,500 Eurónak megfelelő összeggel a bankszámláján, 6 hónapra visszamenőleg
 
Ha a thaiföldi túrista vízumot Thaiföld szomszédos országaiban szeretné valaki megkapni, akkor érdemes szervezett úton, visa run szolgáltatással kiutazni a szomszédos ország thaiföldi nagykövetségéhez. A METV többszöri belépéses turista vízum csak otthonról igényelhető, az illető országából.
 
 
 
További információért vagy segítségért kérem írjonThis e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it  email címre