Thai Vízum
Információs oldal Thaiföldről és thaiföldi tartózkodásról

Beutazási vízum

 

2011. augusztus 11-től mindazok akik túristaként jönnek Thaiföldre, és nem haladja meg tartózkodásuk a 30 napot, mentesülnek a vízumkötelezettség alól.
Ez azokra vonatkozik akik légi határátkelőhelyen lépnek be Thaiföldre. Viszont akik szárazföldi átkelőhelyen érkeznek Thaiföldre, nekik 15 nap engedélyezett vízummentesen, vízumkötelezettség nélkül, beutazási vízummal. (ez egy pecsét az útlevélben). A szárazföldi határátlépésnél maximum 4 alkalommal lehet 15 napra pecsétet kapni, utána túrista vizumot kell igényelni vagy a reptéren kell kell 30 napos beutazási pecsétet csináltatni.
 
Thaiföldre történő belépéskor mindenki győződjön meg arról, hogy az útlevélkezelő elhelyezte-e a beléptető pecsétet az útlevelében, ezt ugyanis az országból való távozáskor az illetékes hatóság ellenőrzi, és beléptető pecsét hiányában az utast - annak ellenére, hogy a mulasztást a thai hatóságok követték el - idegenrendészeti őrizetbe vehetik, és bírósági eljárást követően kitoloncolhatják az országból.
 
Egy alkalommal, maximálisan 7 nappal lehet meghosszabbítani a vízummentes tartózkodást, de ezt is csak megfelelő indoklással. Ezt a thaiföldi Bevándorlási Hivatalban (Bangkok Immigration Bureau) lehet megtenni. Klikk ide a cím megtekintéséhez! A hosszabbításhoz személyesen kell megjelenni, 1900 THB eljárási díjat ki kell fizetni, valamint útlevél másolatra és 4x6 cm fényképre is szükség van.
 
Tovább tartózkodás miatt érdemes thaiföldi túrista vízumot igényelni otthon a Thaiföldi Királyság Budapesti Nagykövetségén, vagy Thaiföld szomszédos országaiban.
A beutazásnak alapvető feltétele az ország elhagyását követően még legalább 6 hónapig érvényes magyar útlevél
 
A Külügyminisztérium felhívja a magyar állampolgárok figyelmét, hogy tartózkodásuk, vízumuk meghosszabbításakor kizárólag az illetékes thaiföldi idegenrendészeti szervekhez forduljanak (Immigration Bureau).
 
A 15 napos szárazföldi határátkelőnél kapott pecsétet érdemes szervezett módon csináltatni, a Visa Run szolgáltatással elhagyni az országot. Ennek a szolgáltatásnak az előnye, hogy nem szükséges vonattal vagy más módokon eljutni a határon saját magunk. Ők biztosítják a buszokat amelyek célirányosan a határhoz viszik az embereket és mindent idejében és profin megszerveznek. Ha például BangkokbólKambodzsai határhoz megyünk a pecsétért, akkor reggel indulunk és délután 4-5 óra körül már vissza is érünk Bangkokba.
 
 
A thai hatóságok által megváltoztatott beutazási feltételek alapján 2002. december 29-tõl a magyar állampolgárok az erre kijelölt alábbi 23 thaiföldi határátkelőhelyen is felvehetik a 15 napot nem meghaladó beutazási vízumot
 
1. Suvarnabhumi nemzetközi repülőtér, Bangkok 
2. Chiang Mai nemzetközi repülőtér, Chiang Mai 
3. Phuket nemzetközi repülőtér, Phuket
4. Hat Yai nemzetközi repülőtér Songkhla
5. U-Taphao repülőtér ( Pattaya ), Rayong
6. Mai Sai határátkelőhely (immigration checkpoint), Chiang Rai
7. Chiang Saen határátkelőhely, Chiang Rai
8. Chiang Khong határátkelőhely, Chiang Rai
9. Betong határátkelőhely, Yala
10. Sadao határátkelohely, Songkhla
11. Samui nemzetközi repülőtér, Surat Thani
12. Sukothai nemzetközi repülőtér, Tak
13. Bangkoki öböl határátkelőhely, Bangkok 
14. Si Racha határátkelőhely, Chonburi
15. Mabtaput határátkelőhely, Rayong
16. Nong Khai határátkelőhely, Nong Khai
17. Samui határátkelőhely, Surat Thani
18. Phuket határátkelőhely, Phuket
19. Satun határátkelőhely, Satun
20. Krabi határátkelőhely, Krabi
21. Songkhla öböl határátkelőhely, Songkhla
22. Chiang Rai repülőtér, határátkelőhely, Chiang Rai
23. Surat Thani repülőtér, határátkelőhely, Surat Thani
 
 
További információért vagy segítségért kérem írjonThis e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it  email címre