Thai Vízum
Információs oldal Thaiföldről és thaiföldi tartózkodásról

Thai nyelv

 

A thai nyelv (thaiul ภาษาไทย, pászá tháj)
Thaiföld nemzeti és hivatalos nyelve, valamint a thai nép anyanyelve. A nyelv a thai nyelvek közé, a kam-thai nyelvcsalád egyik ágába tartozik. Ezen nyelvcsalád alapnyelvét feltehetően a mai Kína déli részén beszélhették, és néhány nyelvész az ausztronéz nyelvcsalád rokonának tekinti.
A thai tonális és analitikus nyelv. A tonalitás, a bonyolult írás és a különleges hangtan nehézzé teszi megtanulását azok számára, akik nem ismerik egyetlen rokonát sem. Jelenleg 60-65 millió beszéli világszerte.

A Thaioló ajánlata thai nyelv tanulásához:

Tanulj Thaiföldön egy csodálatos helyen, mi biztosítjuk a tanulást egy igazán hatásos módszerrel!

Hogy működik a rendszer?

A módszer úgy lett kitalálva, hogy a diákot bevonja a tanulási folyamatba, amennyire csak lehetséges. Segít, hogy a tanulási időben a lehető legjobban használják ki az idejüket. A módszer egy szigorúan struktúrált oktatási program. A tanárok egy sor kérdést tesznek fel a hallgatóknakmelyekre a hallgatóknak válaszolniuk kell. Erre azért van szükség, mert a módszer célja, hogy a diákok beszéljenek, ezzel a gyakorlattal fenntartja az osztály figyelmét, és közben serkentik a diákok memóriáját. Ez a rendszer biztosítja, hogy a diákok bővítsék ismereteiket, a nyelvtant ésszókincset lépésről lépésre. A diákok soha nem találkoznak ritka, vagy bonyolult szókinccsel, elöször a nyelv logikájára kell koncentrálniuk, és megérteniük.

Miért ilyen hatékony a módszer?

A legtöbb ember, aki thaiul tanul, arra törekszik, hogy gyakorlati ismeretekre tegyen szert és nem csupán az elméleti tudás a célja. Meg akarják tanulni az thai nyelv mindennapi használatát, és ezeket a lehető leggyorsabban szeretnék elsajátítani. Ez alapján értékelik a módszer hatékonyságát.A diákok a módszer segítségével képesek akár négyszer gyorsabban tanulni, mint más típusú nyelviskolákban.
A diákok a legjobban a beszéd és a hallás után tanulnak. Az osztály üteme tanulásra ösztönzi a hallgatókat. Az ismétlés segít memorizálni a szavakat, míg a gyakori felülvizsgálat, a már megtanult dolgok pontosítására készteti a tanulót.

Miért ilyen megbízható a módszer?

Sok tanulási rendszer többet ígér, mint amennyit képes teljesíteni. Viszont e módszer eredményességét könnyű megindokolni.
Kérdés, válasz, ismétlés, ez a módszer alapja, egy olyan megközelítés, amelyet gyakran oktatási pszichológusok ajánlanak.
Mivel ez a módszer pontosan meg van határozva, így a diákok egy olyan világos szerkezetű struktúrával rendelkeznek, amellyel nagy előnyre tehetnek szert még a tanulás kezdeti szakaszában. Kevés az olyan tanár aki a thai nyelvet professzionálisan tanítja, és csak kevés diák engedheti meg magának, hogy alkalmazzon ilyen magasan kvalifikált oktatót. A módszer segít a tanároknak a felkészülésben, és megfelelő anyaggal látja el őket, hogy keretet biztosítson a számukra. A diákokat megkíméli a tapasztalatlan, kísérletező tanároktól.

Miért annyira élvezetes ez a módszer?

Mi teszi ezt a módszert annyira élvezetessé a diákok számára? Minden jól fel van építve, és meg van a helye a tanulási folyamatbannem vesztegeti a diák az idejét bonyolult dolgokra, melyekre még nem áll készen. Azzal is kiemelkedik a módszer más iskolák közülhogy arra öszönzi a diákokat, hogy vegyenek részt az órákon. Sokan ismerjük azt a fajta oktatást, mikor a tanár beszél és az osztály közben némán hallgat, közben a táblán lévő írásokat lemásolják a füzetbe. A diákoknak ilyenkor nehéz koncentrálni, unottá válnak és lelassul a gondolkodásuk. De a thaioló módszerrel a hallgatók részt vesznek a tanulási folyamatban az órán, a hangulat vidám, és könnyeddé válik a beszéd. A siker garantált.

Miért ajánlható a rendszer mindenkinek?

A thaioló módszer középpontjában az alapvető nyelvtan és a szókincs elsajátítása áll. Segíti fejleszteni a hallgatók nyelvérzékét, de az átlagos képességű tanulóknál is jól működik. Nagy hasznára válik a fiataloknak és az idősebbeknek is egyaránt. A módszer ár-érték aránnyal rendelkezik.
Mivel a thaioló módszer teljeskörű, így a diákoknak nem kell megvenni más könyveket a tanuláshoz.

 

Magyar nyelvű ügyintézőnk segítségével az érdeklődők a saját nyelvükön kaphatnak tájékoztatást, illetve segítséget minden területen.

 

Az iskola elérhetőségei:

Weboldal: www.thaiolo.hu
E-mail: This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it

Telefon: 06 70 5404526

Facebook oldal: https://www.facebook.com/thaiolo.hu

 

 

 

thai magánhangzók

Thai mássalhangzók képekkel

 

thai magánhangzók

Thai magánhangzók