Thai Vízum
Információs oldal Thaiföldről és thaiföldi tartózkodásról

Thaiföldi munka

Taníts Thaiföldön vagy más ázsiai országokban! Nem szükséges tanári végzettség!

Végezd el a TEFL tanfolyamot és taníts óvodábanáltalános vagy középiskolában Thaiföldön vagy más országokban, ahol az angol nem anyanyelv. Pár hetes tanfolyam, melyet otthonról, rugalmas időbeosztásban lehet végezni, online. 

Jelentkezési feltételek: angol nyelven folyékonyan beszélő illető

Élvezetes, játékos tanítás, heti 15-20 órában, kiemelkedő fizetéssel

Bővebben: http://www.tefl.hu

 

Jártál Thaiföldön, és teljesen beleszerettél az országba, az emberek közvetlenségébe, és életstílukba? Akkor természeteshogy vissza akarsz menni és hosszabb távon maradni szeretnél Thaiföldön. Ehhez viszont vagy arra van szükség, hogy az otthon keresett pénzedet feléld Thaiföldön és visszajárj évente, vagy az hogy itt kezdj el dolgozni. Sokan vannak a magyarok között is akik 3 hónapot "kint telelnek", és így a téli időszakot a fagyos idő helyett a napsütötte tengerparton töltik.
A másik lehetőség a thaiföldi munkavállalás. Ezt már kevesebbeknek sikerül megvalósítaniuk, mert ehhez teljesen be kell illeszkedni egy távoli kultúrába, ráadásul az is fontos hogy legálisan, egy jól kereső állással rendelkezzen az illető, ha már itt van, akkor tudjon építeni egy sikeres karriert. Sokminden szól a thaiföldi munka mellett és ellen is.

 

Thaiföldi munka keresése. Mit és hol szeretnél dolgozni (plwaiter - Bangkok):

 

Amely a thaiföldi munkavállalás mellett szól:
- egyszóval: Thaiföld (az ország, az ételek, mentalitás, stb.)
- olcsó árak
- a helyiekkel való akár életre szóló barátság
- közbiztonság
- thai nyelv tanulása
-egy teljesen másfajta életstílus, sokféle kikapcsolódási lehetőség, tengerparti nyaralás akár mindennap vagy hétvégéken
- thai ünnepek/munkaszüneti napok, melyek sokszor nagyon szórakoztatóak, mint a Songkran ünnepe

Ami a munkavállalás ellen szól:
- a legális munkavállalás buktatói, a munkakeresés nehézsége
- Magyarország távolsága, drága és hosszú utazás haza
- nem könnyű a helyiek bizalmát és valódi barátságukat elnyernünk, de nem lehetetlen
- az érdekkapcsolatok és barátságok, csak mert külföldiek vagyunk
- bejárás 3 havonta a Bevándorlási Hivatalba

Vannak bizonyos tiltott munkák, melyeket csak thaiok végezhetnek, ezekről bővebben ITT!

A jellemző thaiföldi munkák külföldiek számára:

1. Angol nyelvtanár - a legnépszerűbb munka azoknak akik magabiztosan beszélik az angol nyelvet. Évről-évre egyre többen vannak azok is akik nem anyanyelvi tanárok és mégis angol nyelvet tanítanak Thaiföldön. Mivel egyre nagyobb az igény arra, hogy külföldi tanítson angol nyelvet (szinte már presztizskérdés az iskolának), így már nem kizárólag csak anyanyelvi tanárok tanítanak az iskolákban. Persze fontos, hogy  folyékonyan tudjon beszélni angolul a jelentkező, és egy tanfolyamot is végezzen el (TEFL tanfolyam), ami után már magabiztosan lesz képes tanítani. Az iskola lehet állami illetve magánkézben lévő nemzetközi iskola is. Jól megfizetik a nyelvtanárokat thaiföldi viszonylatban.


Az angol nyelvtanári munka mellett más tanári pozíciók is szoktak lenni: matematika, kémia tanár, testnevelés tanár, informatika tanár stb.
Átlagos fizetés: 30 ezer Baht (kb. 250,000 Ft)

2. Színész / Modell / Művész - Leginkább Bangkokban, Thaiföld fővárosában érdemes keresgélni. Sok modell dolgozik, a nagy ügynökségek szívesen foglalkoztatnak európai modelleket (magyarokat is), de persze sokat számít, hogy az embernek már legyen neve a szakmában. A színész és modell szakmában dolgozóknak nem mindig van kiszámítható jövelem forrásuk, valamikor kapnak munkát, valamikor várni kell a felkérésekre. Nagyon sok múlik a kapcsolatoktól.

Kezdőként is lehet az ember sikeres, ha a kapcsolatépítésben. Művészként is fontos, hogy az ember tudja hogy hol érdemes értékesítenie művészete tárgyát. Nagyon sok nemzetiség dolgozik itt akik művészek, aki csupán hobbi szinten űz valamit annak kevés az esélye, hogy abból meg tud élni Thaiföldön.

3. Búvároktató - Thaiföldnél jobb helyet nem találsz ha búvárkodni szeretnél, ráadásul oktatni másoknak. Sokan ezzel foglalkoznak, köztük sokan magyarok is. Érdemes azokat a magyar búvároktató cégeket felkeresni akik Thaiföldön tevékenykednek. Ők szívesen ellátják az érdeklődőket elegendő információval.

4. Könyvelő, eladó, marketinges, ügyvéd, mérnök - Valószínűleg nem egy thai cégnél kapsz ilyen állásokat. A legnagyobb esélyed Bangkokban van, egy nemzetközi cégnél, akik külföldiekkel akarnak dolgozni, és nem a thai piacra koncentrálni. Persze az angol nyelvtudás magas szintű ismerete elengedhetetlen ezekhez a munkákhoz, illetve a megfelelő végzettség és a több éves tapasztalat. Cégek mint a Siemens, IBM, HP sokszor keresnek külföldi munkaerőt, viszont pályakezdőknek kisebb cégeknél érdemes próbálkozniuk. A nagy cég legális hátteret jelent a munkavállalónak, munkavállalói engedélyt és sok kiváltságot, mint például egészségbiztositást, illetve az illető után a cég fizeti az adót.

5. Turizmus, vendéglátás - Thaiföldön rengeteg szálloda és hotel van, Bangkoktól Pattayán és Phuketen keresztül a népszerű helyeken érdemes keresgélni. Viszont a tapasztalat nagyon sokat számít, és itt is igaz, hogy amit egy thai ember meg tud csinálni, azt a pozíciót nem fogják odaadni egy külföldinek. (a munkavállalási engedély és a fizetés miatt)
Jellemző, hogy csak a sok-sok éves tapasztalattal rendelkezőket veszik fel, és azokat is csak menedzseri pozícióba. Felszolgálni, mosogatni, takarítani általában kizárólag csak thai alkalmazottakat vesznek fel.

6. Menedzser - csak több éves vezetői tapasztalattal és megfelelő papírokkal rendelkező jelentkezőknek van esélyük. A nyelvtudás nagyon fontos illetve van úgy hogy korhatárhoz kötik a betöltendő pozíciót (pl. csak 30 vagy 40 év fölötti jelentkezőket alkalmazunk) Természetesen a fizetés nagyon , és mindent biztosítanak ami szükséges ahhoz, hogy legálisan tudjon dolgozni a külföldi munkavállaló. Az elvárások is magasak, és a rátermettségünket bizonyítanunk is kell a vezetőség felé.


Összefoglalva: Thaiföld nincs a szomszédban, ha belevágunk valamibe akkor az elszántság és a tenniakarás! Mint bárhol a világon meg kell becsülnie az embernek a munkahelyét, és ez Thaiföldön sincs másképp, sőt...

 

 

További információért vagy segítségért kérem írjonThis e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it  email címre

 

Önkéntes munkák Thaiföldön
 
Az önkéntesek Thaiföldön különböző tevékenységeket tudnak végezni mint például házépítés egyedüli anyukák számára, HIV fertőzött gyerekekkel és árvákkal való foglalkozás. Állatmenhelyeken és elefántokkal kapcsolatos munkák, illetve iskolákban is lehet tanítani angol nyelvet. A lehetőségek skálája nagy és tényleg érzés ha az ember segít másokon és még referencia is ha valaki ilyen tevékenységekben vesz részt. Viszont arra készüljünk fel, hogy a legtöbb helyen adományokat kell fizetni, vagy magáért az önkéntes munkáért is fizetni kell. Ahol nemott általában minden hely telve van jelentkezőkkel, illetve a követelmények is magasak (nyelvtudás, tapasztalat stb.)
De ezek az árak megfizethetők, és az élmények valóban kárpótolnak mindenkit a kifizetett pénzért. Thaiföld gyönyörű, az emberek barátságosak, és nagyon hálásak mindenkinek aki segíteni jön ki.
 
Jelenlegi önkéntes munka ajánlataink:
 
Surat Thani-ban:
- angol tanári vagy orvosi gyakornok
 
A munkavállalót terhelő költségek:
Az angol tanári önkéntes munka 2 hétre $799, plusz minden további hét $119
Az orvosi gyakorlat 2 hétre $1199, minden plusz hét $299
 
Chiang Mai-ban:
- Chiang Mai-ban árvákkal lehet foglalkozni két hétig. Nem lehet hosszabbítani. Erre a két hétre $999. 
 
 
Az árak a következőket fedezik:
 
 
     - Átfogó információk indulás előtt
     - Vízum papírmunka (ha több mint 8 hétre jön az illető)
     - Utazás biztosítás
     - Reptéri transzfer
     - Szállás a tartózkodás ideje alatt
     - Reggeli minden nap
     - Ebéd minden munkanap
     - 2 nap eligazítás (beleértve félnapos városnézést, helyi ételek és műsor)
     - Helyszíni segítség, bemutatás
     - 24 órás sürgősségi felügyelet
     - Írásos elismervény (azoknak akik elvégzik a projectet)
 
 

 

További információért vagy segítségért kérem írjon a This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it email címre

 

 

 

 

thaiföld munka

Tanári munka Thaiföldön

 

thaiföld munka

Búvároktató munka

 

thaiföldi munkák

Modell munkák Thaiföldön

 

thaiföld munka

Menedzseri munka Thaiföldön

 

Tanári munkák Thaiföldön:

 

Információért írj

This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it

email címre